Navă americană cu echipaj de 33 de membri, dispărută în Atlantic după trecerea Uraganului Joaquin

Autor: Mihai Draghici Postat la 03 octombrie 2015 244 afişări

O navă-cargo americană având la bord 33 de persoane este dispărută de 48 de ore în Oceanul Atlantic, într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, informează CNN.

"Membrii echipajului au transmis ultima dată că au fost loviţi de Uraganul Joaquin în apropierea Insulei Crooked, în Bahamas", a comunicat Paza de Coastă a Statelor Unite.

Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetăţeni americani şi cinci polonezi.

Ultima dată, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat că erau condiţii de furtună şi o mare agitată. În plus, nava plutea în derivă din cauza unor probleme la motor.

Autorităţile americane au trimis două avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro.

"Până în acest moment, încercările de localizare şi de restabilire a comunicaţiilor cu nava El Faro au fost zadarnice", a comunicat sâmbătă Paza de Coastă americană.

Nava a dispărut într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vânt de peste 200 de km/h în Arhipelagul Bahamas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ATLANTIC,
NAVĂ
/actualitate/nava-americana-cu-echipaj-de-33-de-membri-disparuta-in-atlantic-dupa-trecerea-uraganului-joaquin-14789167
14789167
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.