NATO exclude posibilitatea unei aderări a Columbiei

Postat la 05 iunie 2013 47 afişări

NATO a încercat marţi să calmeze polemica provocată în America Latină de anunţul Columbiei privind o apropiere de Alianţa Nord-Atlantică, anunţând că o aderare a acestei ţări ar fi imposibilă din cauza depărtării geografice.

NATO exclude posibilitatea unei aderări a Columbiei

 Columbia "nu răspunde criteriilor de aderare" la NATO, al cărui tratat stabileşte că aceasta este "deschisă statelor din regiunea Atlanticului de Nord", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul NATO.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos a declarat sâmbătă la Bogota că, în "iunie, NATO va semna un acord cu Guvernul columbian (...) cu scopul de a iniţia un proces de apropiere de organizaţie". Acest anunţ a provocat reacţii puternice din partea mai multor lideri latino-americani de stânga.

"Nu există un plan în viitorul apropiat de semnare a unui parteneriat între Alianţa (Nord-Atlantică) şi Columbia", a precizat oficialul de la Bruxelles. "Însă examinăm posibilitatea de a desfăşura activităţi specifice împreună", a adăugat el, citând un acord de schimb de informaţii clasificate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/nato-exclude-posibilitatea-unei-aderari-a-columbiei-10928739
10928739
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.