Nae Caranfil începe filmările pentru "6,9 pe scara Richter" în luna septembrie

Autor: Patricia Marinescu Postat la 26 iunie 2015 65 afişări

Regizorul Nae Caranfil a declarat pentru MEDIAFAX că va începe filmările pentru pelicula "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale" în luna septembrie, în prezent fiind în proces de definitivare a distribuţiei.

"Suntem în plin proces de prospecţiune pentru locurile în care vom filma. Lucrul efectiv la filmul ăsta va începe în luna septembrie, iar, până atunci, castingul va fi definitivat", a declarat Nae Caranfil, joi seară, despre lungmetrajul româno-bulgar care va fi produs de Mobra Films, alături de Jelfilm.

"Este o comedie parţial realistă, parţial nerealistă, dar care conţine nişte elemente de musical. Nu l-aş considera un musical, pentru că ştiu foarte bine cum să definesc genul şi nu se încadrează în această definiţie. Este o comedie pe care încerc să o compun din ingrediente aparent paradoxale. Adică ce să caute depresia, cutremurul şi musicalul în aceeaşi tigaie? Să văd ce îmi iese", declara regizorul într-un interviu acordat MEDIAFAX în urmă cu un an.

Proiectul "6,9 pe scara Richter/ 6,9 on the Richter Scale", de Nae Caranfil, a primit o finanţare de 150.000 de euro din partea Eurimages, în primăvara acestui an, dar şi 990.000 de lei, în 2013, din partea Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC).

Nae Caranfil s-a născut pe 7 septembrie 1960, la Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1984. Filmul său din facultate s-a numit "Frumos e în septembrie la Veneţia" şi a câştigat premii în ţară şi străinătate. După absolvire, Nae Caranfil a avut câteva apariţii actoriceşti în filmele "Salutări de la Agigea" (1984), de Cornel Diaconu, şi "În fiecare zi mi-e dor de tine" (1987), de Gheorghe Vitanidis.

A urmat, la Bruxelles, Programul Scenariştilor Europeni din cadrul "Flemish European Media Institute" (FEMI). Între 1989 şi 1991 a scris scenarii pentru casa de producţie franceză Compagnie Des Images.

Devine scenarist şi regizor odată cu primul său lungmetraj, "E Pericoloso Sporgersi", care apare în 1993. Coproducţia franco-română a fost prezentată în secţiunea Quinzaine des Realisateurs, Festivalul de la Cannes, în 1993, şi premiată ulterior în festivaluri ca cele de la Montpellier, Bratislava şi La Baule.

Nae Caranfil a mai regizat filmele "Asfalt Tango" (1996), o coproducţie România/ Franţa, cu Charlotte Rampling şi Mircea Diaconu, "Dolce far niente" (1998), nominalizat la Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary 1999, peliculă realizată în coproducţie cu Franţa, Italia şi Belgia, ce prezintă doi ani din viaţa tânărului Stendhal, petrecuţi în Italia, "Filantropica" (2002), care a câştigat premiul publicului la Festivalul de Film de la Paris şi premiul special al juriului la Festivalul goEast de la Wiesbaden, "Restul e tăcere" (2007), un lungmetraj despre realizarea primului film românesc - "Independenţa României", în 1911. "Restul e tăcere" a fost propunerea României la Oscarul pentru cel mai bun film într-o limbă străină în 2008, iar scenariul acestuia i-a adus lui Nae Caranfil marele premiu la Festivalul de la Paris, în 1995.

Cel mai recent film realizat de Caranfil este "Closer to the Moon" (2014), care a primit premiul pentru regie, marele premiu şi trofeul Uniunii Cineaştilor din România anul acesta. De asemenea, la gala Gopo 2015, a primit nouă trofee, inclusiv la categoriile "cel mai bun film", "cea mai bună regie" şi "cel mai bun scenariu".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NAE CARANFIL,
FILMĂRI,
CUTREMUR
/actualitate/nae-caranfil-incepe-filmarile-pentru-6-9-pe-scara-richter-in-luna-septembrie-14507523
14507523
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.