Mutare supriză. Tesla a depus o cerere să devină furnizor de energie electrică

Postat la 27 august 2021 36 afişări

Mutare supriză. Tesla a depus o cerere să devină furnizor de energie electrică

Tesla a depus o cerere la Comisia pentru tilităţi publice din Texas pentru a vinde energie electrică către consumatorii din stat. Cererea a fost depusă de o filială deţinută în totalitate de Tesla, numită Tesla Energy Ventures.

Mişcare ar putea fi pionul pentru intrarea companiei într-un nou domeniu de activitate cu o piaţă în plină creştere. Cererea globală de energie electrică este de aşteptat să crescă cu 5% în 2021 şi 4% în 2022.

Aplicaţia vine după ce compania a început construcţia unei baterii de mare capacitate lângă Houston, unde îşi propune să conecteze la reţea un sistem de stocare a energiei de 100 megawaţi.

Tesla a construit, de asemenea, mai multe sisteme mai mici de stocare a energiei în alte ţări şi are în plan extinderea acestora la nivel global.

Cu toate acestea, Tesla nu a funcţionat până acum ca furnizor de energie electrică către consumatori casnici. În schimb, bateriile mari construite de Tesla aveau scopul de a ajuta alte companii în generarea, stocarea şi consumul de energie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tesla,
energie electrica

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.