Munca in strainatate: ce risti daca accepti sa lucrezi la negru?

Postat la 03 septembrie 2010 36 afişări

Intr-o perioada in care numarul locurilor de munca a fost in continua scadere, atat in tara, cat si in strainatate, fenomenul muncii la negru a explodat. Si cum, in Romania, somajul in continua crestere pentru un an si jumatate a facut aproape imposibila gasirea unui loc de munca, tot mai multe persoane au luat din nou drumul strainatatii. Numai ca nici Europa nu a stat mai bine la capitolul locuri de munca, iar numarul romanilor care au acceptat joburi pe salarii mici si fara acte de angajare a crescut alarmant.

Munca la negru este un fenomen care a luat amploare atat in Romania, cat si in tarile europene, mai ales in randul imigrantilor, in ultimul an si jumatate.

Pe langa faptul ca munca fara acte legale nu ofera niciun fel de protectie sociala, acceptarea unui loc de munca ilegal poate avea consecinte dintre cele mai grave, cum ar fi traficul de persoane, exploatarea pana la epuizare sau sechestrarea.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
munca,
strainatate,
munca la negru
/actualitate/munca-in-strainatate-ce-risti-daca-accepti-sa-lucrezi-la-negru-7097699
7097699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.