Motorola a decis să se retragă din "Republica Samsung"

Postat la 11 decembrie 2012 13 afişări

Motorola Mobility se retrage de pe piaţa telefoanelor din Coreea de Sud, ţara de origine a Samsung, cel mai mare producător la nivel global, însă decizia nu ia prin surprindere, având în vedere vânzările din această ţară ale celor două companii.

Motorola, în prezent o divizie a Google, a avut în primele nouă luni ale anului o cotă de piaţă de 0,2% în Coreea de Sud, potivit firmei de cercetare Gartner. Compania a vândut în acest interval aproximativ 41.000 de telefoane din totalul pieţei de 16 milioane, potrivit Wall Street Journal.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de telefoane din lume, atât ca volum cât şi ca venituri, a livrat 10,2 milioane de telefoane pe piaţa internă, reprezentând 64% din totalul perioadei analizate.

Compania sud-coreean controlează, potrivit unor studii, circa un sfert din vânzările de telefoane mobile la nivel global.

Motorola a anunţat că a început să informeze încă de luni angajaţi privind închiderea operaţiunilor din Coreea de Sud, între care cele de cercetare şi vânzare de telefoane. Compania va continua să vândă echipamente telecom şi să ofere servicii de suport pentru clienţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Motorola,
"Republica Samsung",
vânzări
/actualitate/motorola-a-decis-sa-se-retraga-din-republica-samsung-10384697
10384697
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.