Motivul incredibil pentru care un restaurant a fost închis temporar în Statele Unite. După COVID, urmează o nouă criză?

Autor: Ioana Matei Postat la 12 septembrie 2021 1146 afişări

Motivul incredibil pentru care un restaurant a fost închis temporar în Statele Unite. După COVID, urmează o nouă criză?

O subsidiară a donuteriei Dunkin’  îşi închide temporar uşile fiindcă criza forţei de muncă a devenit atât de puternică, încât compania nu reuşeşte să găsească angajaţi care să lucreze pentru aceasta, potrivit publicaţiilor The Gazette şi Business Insider. 

Alex Apodaca, COO la JB Partners, o companie cu sediul în Arizona care administrează 7 francize Dunkin' din zona, a declarat: „Pur şi simplu nu îi putem face pe oameni să lucreze.”

Unitatea era deschisă de 55 de ani, iar aproximativ 15 angajaţi erau necesari pentru funcţionarea acesteia. Numărul a scăzut la 3 înainte ca aceasta să fie închisă. „Suntem într-o criză a angajaţilor şi acesta este 100% motivul pentru care închidem. Nu sunt alte motive.”

Dunkin’, care a trecut printr-un rebranding în anul 2018, schimbându-şi numele din Dunkin' Donuts, nu este singura companie care se confruntă cu această problemă în Statele Unite. Ray Sykes, care deţine restaurantul italian Arabellas din Winter Have, a declarat că a trebuit să angajeze oameni care sunt încă la liceu şi au puţină experienţă sau chiar deloc. 

În august, cel puţin trei restaurante Chick-fil-A don Alabama şi-au închis uşile fiindcă nu aveau suficienţi angajaţi. 

În cazul Dunkin’, partenerii JB au închis deja şi redeschis două locaţii în ultimele 18 luni, din cauza unei crize a forţei de muncă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.