Moscova distribuie planul de pace al lui Vladimir Putin privind Ucraina ca document oficial la ONU. Ce prevede planul preşedintelui rus

Autor: Iuliana Enache Postat la 06 septembrie 2014 87 afişări

Delegaţia rusă a distribuit planul de pace în şapte puncte privind rezolvarea situaţiei din Ucraina, propus de preşedintele Vladimir Putin, ca document oficial la Naţiunile Unite, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Ghennadi Gatilov, într-un interviu acordat agenţiei RIA Novosti.

"Am distribuit planul în şapte puncte sugerat de preşedintele Putin ca document oficial la ONU. Acesta este un alt efort din partea noastră la ONU pentru detensionarea conflictului", a declarat diplomatul.

Putin a dezvăluit acest plan de pace în şapte puncte în timpul vizitei sale în Mongolia, cerând Kievului să îşi retragă trupele din regiunile de sud-est ale ţării. Întâmpinat favorabil iniţial de către Kiev, potrivit agenţiei ruse, acest plan a fost descris ulterior drept "praf în ochii comunităţii internaţionale" de către premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului, a subliniat la rândul său că Vladimir Putin nu intenţionează să impună acest plan nimănui, apreciind că cel mai important este obiectivul final, respectiv încetarea focului şi lansarea negocierilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
ONU,
UCRAINA
/actualitate/moscova-distribuie-planul-de-pace-al-lui-vladimir-putin-privind-ucraina-ca-document-oficial-la-onu-ce-prevede-planul-presedintelui-rus-13216712
13216712
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.