Moscova a autorizat un zbor ucrainean de observare în spaţiul aerian rus

Postat la 13 martie 2014 44 afişări

Rusia a autorizat Ucraina să efectueze un zbor de observare în spaţiul său aerian, pentru a se asigura că nu au loc manevre militare ale forţelor ruse care să ameninţe securitatea Ucrainei, a declarat miercuri adjunctul ministrului rus al Apărării Anatoli Antonov, citat de Itar-Tass.

Moscova a autorizat un zbor ucrainean de observare în spaţiul aerian rus

 Ucraina a adresat marţi Ministerului rus al Apărării o solicitare de "survolare de observare excepţională a teritoriului Federaţiei Ruse", a declarat Antonov pentru agenţia rusă.

"Este prima dată când este adresată o asemenea solicitare în cadrul Tratatului Cer Deschis, de la semnarea lui în 1992", a precizat el.

"Şi, deşi nu avem nicio obligaţie să acceptăm un survol ucrainean, am luat decizia să autorizăm o echipă de observatori să efectueze un asemenea zbor", a declarat oficialul rus.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/moscova-a-autorizat-un-zbor-ucrainean-de-observare-in-spatiul-aerian-rus-12256077
12256077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.