Moody's sugereaza SUA sa elimine plafonul datoriei de stat

Postat la 18 iulie 2011 15 afişări

Agentia de evaluare financiara Moody's sugereaza Statelor Unite sa elimine plafonul datoriei guvernamentale prevazut de lege pentru a reduce incertitudinea in randul detinatorilor de obligatiuni.

SUA este una dintre putinele economii dezvoltate unde legislativul stabileşte un plafon pentru datoria de stat, situatie care creeaza periodic incertitudine privind capacitatea guvernului de a-si respecta obligatiile financiare, se arata intr-un raport al Moody's. "Ne-am reduce estimarea privind riscul unui eveniment neprevazut daca guvernul si-ar schimba cadrul legislativ de administrare a datoriei publice pentru a imblanzi semnificativ sau a elimina acest factor de incertitudine", a declarat analistul Moody's Steven Hess in raport. Agentia a avertizat saptamana trecuta ca ar reduce ratingul "AAA" al SUA daca guvernul ar intarzia plati legate de datoria de stat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
datorie,
economie,
plafon
/actualitate/moody-s-sugereaza-sua-sa-elimine-plafonul-datoriei-de-stat-8503816
8503816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.