Moody's: Insolvenţa Hidroelectrica influenţează negativ profilul de credit al României

Postat la 25 iunie 2012 5 afişări

Intrarea Hidroelectrica în insolvenţă influenţează negativ situaţia financiară a Guvernului şi implicit profilul de credit al României, deoarece creşte probabilitatea plăţii datoriilor companiei de la bugetul de stat şi întârzie privatizarea, potrivit unei analize Moody's.

Totodată, insolvenţa stabileşte un precedent care generează incertitudine în rândul creditorilor celorlalte companii de stat din România, notează agenţia de rating, care a retrogradat la mijlocul săptămânii trecute cu patru trepte ratingul Hidroelectrica, la "B2", cu perspectivă negativă. Moody's atribuie României ratingul "Baa3", cu perspectivă stabilă, ultima treaptă în categoria "investment grade" a emitenţilor cu recomandare pentru investiţii pe termen lung. "Mai mult, motivaţia oficială a companiei pentru declararea insolvenţei este reorganizarea, şi nu falimentul, ceea ce sugerează că eventuale măsuri mai puţin extreme de reorganizare ori nu au fost luate în calcul, ori nu au fost posibile, ceea ce indică deficienţe instituţionale în cadrul companiei, în mediul în care operează, sau ambele variante" , se spune în raportul Moody's.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Companii,
energie,
Hidroelectrica,
moody's
/actualitate/moody-s-insolventa-hidroelectrica-influenteaza-negativ-profilul-de-credit-al-romaniei-9779507
9779507
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.