Moody’s: Ford, GM, Fiat şi Peugeot-Citroen vor pierde în acest an 5 miliarde de euro

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 05 septembrie 2013 34 afişări

Ford Europe, GM Europe, Fiat şi Peugeot-Citroen vor înregistra în acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro în Europa, similare cu cele din 2012, din cauza cererii care se află la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, anticipează Moody’s.

Ford Europe, GM Europe, Fiat şi Peugeot-Citroen vor înregistra în acest an pierderi cumulate de 4,9 miliarde de euro în Europa, similare cu cele din 2012, din cauza cererii care se află la cel mai redus nivel din ultimele două decenii, anticipează Moody’s.

Acţiunile companiilor din sectorul auto au fost cotate în scădere miercuri, în urma publicării raportului agenţiei de evaluare financiară, care consideră că situaţia de pe piaţa europeană "este de nesuportat", transmite CNBC.

Aceste companii vor fi afectate în mod special pentru că sunt mai vulnerabile la declinul vânzărilor de maşini din Spania, Italia şi Franţa, potrivit Moody’s.

"Continuăm să anticipăm că vânzările de vehicule uşoare în Europa vor scădea cu 5% în acest an", avertizează Moody’s, adăugând că marjele de profit ale companiilor menţionate vor fi sub presiune din cauza supracapacităţii de producţie şi a cererii reduse din Europa Occidentală.

Conform analizei, estimările reduse referitoare la vânzările de maşini în Franţa şi Italia vor fi compensate de creşterea peste aşteptări din Marea Britanie. La nivel global este prognozat pentru acest an un avans de 3,2% al livrărilor de vehicule.

În luna iunie, vânzările de maşini din Uniunea Europeană au scăzut la cel mai redus nivel din 1996, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile (ACEA), iar analiştii au avertizat că datele vor continua să se înrăutăţească.

Moody’s consideră că vânzările auto din Europa Occidentală au atins nivelul minim în acest an şi vor creşte cu 3% în 2014. Agenţia a revizuit însă estimarea pentru anul viitor de la un avans de 5% anticipat anterior.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MOODY'S,
COMPANII AUTO,
PIERDERI
/actualitate/moody-s-ford-gm-fiat-si-peugeot-citroen-vor-pierde-in-acest-an-5-miliarde-de-euro-11293925
11293925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.