Moody’s a retrogradat bănci şi companii italiene

Postat la 06 octombrie 2011 13 afişări

Moody’s a retrogradat ratingurile UniCredit, Intesa Sanpaolo, Enel şi ale altor bănci şi companii italiene, în urma revizuirii în scădere cu trei trepte a ratingului Italiei, în această săptămână.

Ratingul UniCredit pentru datorii şi depozite pe termen lung a fost retrogradat cu două trepte, de la "Aa3" la "A2", dar calificativul pe termen scurt a fost menţinut la nivelul "Prime-1", se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Moody's a revizuit în scădere cu o treaptă şi ratingul pentru soliditate financiară la, "C-".

Perspectiva pentru datoriile şi depozitele pe termen lung este negativă.

Măsura a avut loc în urma evaluării în vederea unei posibile retrogradări, iniţiată în luna mai, şi reflectă aşteptările ca banca să fie nevoită să îşi îmbunătăţească profitabilitatea relativ scăzută a operaţiunilor principale din Italia într-un mediul operaţional dificil.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moody’s,
bănci
/actualitate/moody-s-a-retrogradat-banci-si-companii-italiene-8843489
8843489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.