Moody's a redus ratingul Japoniei cu o treaptă, la "Aa3", cu perspectivă stabilă

Postat la 24 august 2011 6 afişări

Moody's a redus miercuri ratingul de credit al Japoniei cu o treaptă, la "Aa3", cu perspectivă stabilă, din cauza acumulării de datorii în urma recesiunii globale din 2009 şi mediului politic instabil, care a împiedicat adoptarea unor strategii economice eficiente.

Japonia se pregăteşte să aleagă un nou premier pentru a şasea oară în cinci ani. Actualul prim-ministru, Naoto Kan, este criticat pentru modul în care autorităţile au reacţionat în urma cutremurului devastator din luna martie, care a cauzat un val tsunami pe coasta de est a ţării şi o criză atomică severă la o centrală nucleară deteriorată de dezastrele naturale.

Retrogradarea ratingului Japoniei nu vine "din senin", dar subliniază încă odată datoriile publice uriaşe acumulate de multe state dezvoltate, în timp ce politicienii încearcă să se pună de acord asupra modalităţilor de stimulare a unei creşteri economice anemice. Agenţia Standard & Poor's a redus la începutul lunii august pentru prima dată ratingul Statelor Unite de la nivelul maxim "AAA", la "AA+", acuzând de asemenea impactul divergenţelor de pe scena politică asupra politicii economice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
japonia,
moody's,
rating,
japonia,
economie
/actualitate/moody-s-a-redus-ratingul-japoniei-cu-o-treapta-la-aa3-cu-perspectiva-stabila-8648580
8648580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.