Moody's a redus ratingul Belgiei cu două trepte

Postat la 19 decembrie 2011 35 afişări

Agenţia de evaluare financiară Moody's a redus vineri ratingul Belgiei cu două trepte, la "Aa3". Moody's a invocat deteriorarea condiţiilor de finanţare pentru statele din zona euro, riscurile pentru creşterea economiei belgiene şi cosul bugetar pe care l-ar putea avea salvarea unor bănci, printre care şi Dexia.

"Fragilitatea pieţelor datoriei publice este din ce în ce mai acuzată şi are şanse mici să înceteze înr-un viitor apropiat. Aceasta înseamnă un potenţial crescut de tensiuni privind finanţarea ţărilor din zona euro cu o datorie publică şi a nevoilor de refinanţare ca a Belgiei", a precizat agenţia într-un comunicat. "Al doilea motiv al deciziei Moody's este mărirea considerabilă a riscurilor pe termen mediu pentru creşterea economică, dincolo de orice ajustare ciclică normală, în mica economie belgiană, foarte deschisă", a continuat agenţia.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
moody's,
rating,
belgia,
reducere
/actualitate/moody-s-a-redus-ratingul-belgiei-cu-doua-trepte-9072742
9072742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.