Moody's a coborât ratingurile BCR şi Raiffeisen Bank la "Ba1", în categoria speculativă

Postat la 07 iunie 2012 52 afişări

Moody's a coborât ratingurile BCR şi Raiffeisen Bank România la "Ba1", în categoria investiţiilor cu caracter speculativ şi riscuri substanţiale de credit, în cadrul unei acţiuni ample de retrogradare a subsidiarelor est-europene ale grupurilor austriece Erste şi Raiffeisen.

Astfel, ratingul atribuit BCR pentru depozite pe termen lung în monedă locală a fost coborât de la "Baa2" la "Ba1", iar calificativul pentru depozite pe termen lung în valută a fost redus de la "Baa3" la "Ba1", ambele cu perspectivă negativă, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Totodată, ratingurile Raiffeisen Bank SA pentru depozite pe termen lung în monedă locală şi valută au fost coborâte de la "Baa3" la "Ba1", cu perspectivă stabilă, potrivit unui alt comunicat remis joi de Moody's.

Agenţia a coborât calificativele subsidiarelor Erste din Cehia şi România, confirmând totodată ratingul unităţii din Ungaria.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Moody's,
BCR,
Raiffeisen Bank,
rating
/actualitate/moody-s-a-coborat-ratingurile-bcr-si-raiffeisen-bank-la-ba1-in-categoria-speculativa-9717820
9717820
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.