Moody's a coborât ratingurile a nouă bănci portugheze, inclusiv BCP, prezentă şi în România prin Millennium Bank

Postat la 07 octombrie 2011 8 afişări

Moody's a coborât vineri ratingurile de credit a nouă bănci portugheze, inclusiv Banco Comercial Portugues (BCP), prezentă şi în România, al cărei calificativ a fost redus de la Ba2 la B1, în urma retrogradării Portugaliei în luna iulie la Ba2.

Agenţia de rating apreciază că riscurile asociate activelor celor nouă bănci au crescut, din cauza expunerii ridicate pe datoria de stat a Portugaliei, se arată într-un comunicat al Moody's. Totodată, un alt factor care a contribuit la decizie este aprecierea Moody's că băncile portugheze ar putea înregistra o deteriorare a activelor din cauza perspectivelor economice nefavorabile şi măsurilor de austeritate. În plus, lichiditatea băncilor este afectată de accesul dificil la finanţare de pe piaţa interbancară, se mai spune în comunicat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
moody's,
rating,
banci,
bcp
/actualitate/moody-s-a-coborat-ratingurile-a-noua-banci-portugheze-inclusiv-bcp-prezenta-si-in-romania-prin-millennium-bank-8845977
8845977
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.