Modificările legislative pun tot mai multe probleme companiilor din România

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 23 septembrie 2016 117 afişări

Modificările legislative pun tot mai multe probleme companiilor din România

Peste 60 de modificări legislative în fiecare an pot conduce marile companii din România la nerespectarea legii. Denkstatt România, filiala locală a companiei austriece Denkstatt GmbH, trage un semnal de alarmă mediului de business autohton asupra riscului la care sunt supuse companiile din cauza numeroaselor modificări legislative. Specialiştii austrieci iniţiază o amplă campanie de informare cu privire la riscurile la care se supun firmele din cauza frecvenţei modificărilor legislative.

Toate companiile active în România ajung să interacţioneze cu cel puţin unul din domeniile mediului, energiei, sănătăţii şi securităţii în muncă, siguranţei produselor alimentare. Aceste domenii implică peste 60 de modificări legislative în cursul unui an. Practic, pentru o companie prezentă în România este aproape imposibil să fie la curent cu toate aceste modificări şi să respecte legea, riscând în orice moment neconformări legale. Un risc ridicat ce poate determina amenzi sau chiar sancţiuni mai grave, precum întreruperea activităţii, prezintă firmele care exportă produse. Acestea au o nevoie implicită de abordare integrată a controlului şi monitorizării conformării legale la nivel de amplasamente direct productive.

„Acţionăm pe două fronturi, pe de-o parte organizăm evenimente tematice prin care le explicăm companiilor care sunt riscurile la care se supun. După un proiect pilot la Timişoara, urmează să ne adresăm mediului antreprenorial şi corporaţiilor din Bucureşti. Pe de altă parte investim în tehnologie şi lansăm primul soft din România care monitorizează modificările legislative. Ne propunem să simplificăm mult viaţa managerilor, să diminuăm riscul de amenzi pentru eventuale neîndepliniri din cauza unor neglijenţe. Din punctul nostru de vedere, focusul companiilor trebuie să fie performanţa în buisness”, precizează Gabriela Fistis , director general Denkstatt România.

Softul Think!Legal este conceput de experţi internaţionali în sisteme de management şi are rolul de a reduce riscul în ceea ce priveşte neîndeplinirea obligaţiilor legale aplicabile unei companii în domeniul operaţional. Acesta a fost deja lansat în alte ţări din regiune, precum Austria, Ungaria şi Slovacia.

Denkstatt România, cu sediul la Timişoara şi punct de lucru în Bucureşti, este filiala grupului austriac Denkstatt, specializat în consultanţă în domeniul sistemelor de management, protecţia mediului, dezvoltare socială şi consultanţă în sustenabilitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.