Modificarile la Codul Muncii: cine castiga si cine pierde?

Postat la 23 septembrie 2010 22 afişări

Anuntul guvernantilor, cum ca vor sa modifice, pana in octombrie, legea de baza care reglementeaza relatiile de munca din Romania, a impartit societatea in doua. Pe de o parte, angajatorii, care sustin ca actuala legislatie din domeniu este rigida si ofera prea multe drepturi si privilegii salariatilor, pe de alta parte, angajatii, care se vad, dintr-o data, lipsiti de protectie si de posibilitatea de a-si negocia salariile si timpul de lucru. Cel mai intens dezbatute sunt propunerile de eliminare a contractului colectiv de munca la nivel national si conferirea unei puteri mai mari contractelor pe perioada determinata.

Premierul Emil Boc anunta recent ca Executivul intentioneaza sa-si asume, din nou, raspunderea in Parlament, in octombrie, pe doua legi importante, si anume Codul Social si Codul Muncii. Pana in prezent, insa, nu a fost elaborat un proiect care sa fie adus la cunostinta partenerilor sociali.

Desi acestia au negocieri continue cu Guvernul pe alte subiecte de extrema importanta, cum ar fi legea salarizarii bugetarilor sau concedierile de la stat, si cum pana in octombrie a mai ramas mai putin de o luna, sindicatele suspecteaza Executivul ca modifica legea in secret si ca se vor trezi cu ea in Parlament, fara dezabtere publica.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
resurse umane,
Codul Muncii,
angajati
/actualitate/modificarile-la-codul-muncii-cine-castiga-si-cine-pierde-7403754
7403754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.