Modelul de afaceri al unui fost ofiţer din armata URSS care a devenit miliardar: disciplină de fier şi ofensivă de cucerire

Postat la 07 decembrie 2012 675 afişări

În 1993, Alexander Lutsenko a decis să renunţe la o carieră în armata rusă pentru a pune în practică ceea ce a învăţat în timpul studiilor militare la Minsk: "Chiar şi în vremurile cele mai grele o afacere în agricultură, dacă este administrată cum trebuie, aduce mereu profit". Descurajat în cariera militară de căderea Uniunii Sovietice, în urma căreia soldele ofiţerilor noii armate ruse s-au redus, Lutsenko şi-a încercat norocul în afaceri şi în 1994 a pus bazele companiei Sodrugestvo. În scurt timp afacerea a devenit unul din cei mai mari jucători de pe piaţa de aditivi alimentari din regiune, scrie Bloomberg.

Sodrugestvo a început modest, ocupându-se cu distribuţia de făină de peşte şi alţi aditivi folosiţi de producătorii de furaje. După trei ani, compania lui Lutsenko, înregistrată în Luxemburg, deţinea 42 de depozite răspândite în Comunitatea Statelor Independente (CSI), iar în 1998 vânzările Sodrugestvo s-au ridicat la 150 milioane de dolari. Anul trecut, compania a raportat venituri de 1,7 miliarde de dolari şi controla 33% din piaţa rusă de şrot de soia, un aditiv furajer.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
rusia,
management,
disciplina
/actualitate/modelul-de-afaceri-al-unui-fost-ofiter-din-armata-urss-care-a-devenit-miliardar-disciplina-de-fier-si-ofensiva-de-cucerire-10376645
10376645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.