Modelele tinerilor români, când vine vorba de bani: mama, Isărescu, Ţiriac şi Bill Gates

Postat la 06 septembrie 2012 12 afişări

O treime dintre tinerii români îşi construiesc comportamentul financiar urmând exemplul familial, în principal al mamei, iar, dintre persoanele publice, cele mai apreciate modele în materie sunt Mugur Isărescu, Ion Ţiriac sau Bill Gates, potrivit unui sondaj realizat de BCR.

"Atât liceenii, cât şi studenţii consideră că un comportament financiar demn de urmat este cel care echilibrează cheltuielile cu veniturile, reuşind să economisească şi să investească eficient în acelaşi timp. 36 % dintre respondenţi au un model financiar printre membrii familiei, mama fiind persoana cea mai de încredere. Dintre persoanele publice, cea mai mare pondere au avut Bill Gates, Mugur Isărescu şi Ion Ţiriac. Alte modele întâlnite în rândul tinerilor care se regăsesc în sondajul realizat de BCR sunt Donald Trump, Steve Jobs, Mark Zuckerberg", se arată într-un comunicat BCR remis MEDIAFAX, care prezintă rezultatele unui sondaj realizat în rândul a 700 de adolescenţi.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
modele,
tineri,
societate,
bani,
bcr
/actualitate/modelele-tinerilor-romani-cand-vine-vorba-de-bani-mama-isarescu-tiriac-si-bill-gates-10028966
10028966
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.