MITĂ la CFR Infrastructură: Doi angajaţi au fost reţinuţi

Postat la 21 noiembrie 2012 22 afişări

Doi angajaţi ai CFR Infrastructură - şeful comisiei de evaluare periodică a competenţelor profesionale a şefilor de gări şi un membru al comisiei - au fost reţinuţi pentru 24 de ore după ce au primit circa 3.000 de lei pentru a promova un candidat care nu susţinuse examenul.

Potrivit prim-procurorului Adriana Pampu Romanescu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, şeful şi membrul comisiei respective au fost reţinuţi pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu şi fals intelectual, după ce au permis accesul unei persoane, membru al comisiei respective, să susţină examenul în locul unui şef de gară.

"Testările, care se dau periodic, o dată la trei ani, sunt testări pe calculator. În cazul în care în primul an nu se promovează examenul, iar la următoarea testare de la trei ani la fel, nu promovează, candidatul estre suspendat. Membrul comisiei respective, cu ajutorul şefului comisiei care i-a furnizat parolele necesare, a susţinut examenul în locul unei alte persoane ca şi când aceasta ar fi fost la testări", a spus prim-procurorul pentru corespondentul MEDIAFAX.

În schimbul favorului, cei doi au primit circa 3.000 de lei şi alte foloase persoanle, cum ar fi mese la restaurant.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mita,
CFR,
angajaţi
/actualitate/mita-la-cfr-infrastructura-doi-angajati-au-fost-retinuti-10341323
10341323
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.