Misterele Mării Negre: de ce sunt secrete documentele pentru rezervele de 20 mld. $

Autor: Roxana Petrescu Postat la 07 august 2013 38 afişări

Doar pentru abonaţii ZF Corporate

Misterele Mării Negre: de ce sunt secrete documentele pentru rezervele de 20 mld. $

Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră din perimetrul Neptun din Marea Neagră s-a îmbogăţit cu un nou act adiţional secret, al treilea, principala explicaţie fiind dorinţa celor doi investitori, Petrom şi ExxonMobil, de a accelera lucrările prin modificarea programului stabilit iniţial.

De ce sunt însă secrete aceste date în contextul în care potenţialele rezerve din Marea Nea­gră ar putea fi cheia pentru independenţa ener­getică a României? „Programul de lu­crări al celor două companii este confiden­ţial. Prin acest act adiţional se doreşte urgentarea volumului de lucrări din perimetrul Neptun. Prin acest act adiţional nu se schimbă în niciun fel termenele de valabilitate ale actualului acord petrolier“, explică Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
explorare,
lucrari,
rezerve,
secrete,
documente
/actualitate/misterele-marii-negre-de-ce-sunt-secrete-documentele-pentru-rezervele-de-20-mld-s-11222813
11222813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.