Misiune imposibilă pentru deficitul de anul viitor fără fonduri europene

Postat la 22 septembrie 2011 47 afişări

Mai sunt aproximativ trei săptă­mâni până când Guvernul ar tre­bui să transmită Parl­a­mentului bugetul pen­tru anul viitor, dar Ministerul Finanţelor încă nu ştie pe ce indicatori macro va merge în 2012 şi care va fi creşterea economică luată în considerare.

Legea bugetului este cel mai im­portant act al unui an fiscal, iar de construcţia acestuia depind foarte multe lucruri, inclusiv alegerile din 2012. Creş­terea economică pe care va miza anul viitor Ministerul Finanţelor şi, implicit, Guvernul, este incertă, plaja estimărilor privind creşterea PIB fiind destul de mare. În timp ce Comisia Na­ţio­nală de Prognoză se pregăteşte să taie estimarea privind creşterea econo­mică din 2012 spre 2,5-3,2% de la 3,5-4%, preşedintele Traian Băsescu reco­mandă guvernului construcţia buge­tului pe o ipoteză de creştere a PIB de 2 - 2,5%. Deşi 2012 se profila până acum ca fiind mai bun decât 2011, acum unii ban­cheri internaţionali anticipează un avans al PIB de doar 1%, adică o creş­te­re economică mai slabă decât în acest an.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
deficit,
fonduri europene
/actualitate/misiune-imposibila-pentru-deficitul-de-anul-viitor-fara-fonduri-europene-8785823
8785823
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.