Mircea Geoană pentru New York Times: "Reîntoarcerea României de pe buza prăpastiei"

Postat la 03 august 2012 11 afişări

"Românii sunt mai obosiţi, frustraţi şi furioşi decât orice alţi europeni", scrie Mircea Geoană în Pagina de Opinii a ediţiei online de joi a NYT, subliniind că "acum depinde de toţi politicienii ţării să vină cu un nou plan pentru a răspunde palmei pe care le-au dat-o cetăţenii la referendum".

Băsescu a "supravieţuit cu puţin referendumului" de duminică, "salvarea sa fiind o manevră legislativă introdusă de Curtea Constituţională şi acceptată de Parlament, cerând ca, pentru ca referendumul să fie valid, la vot să participe majoritatea absolută a alegătorilor", apreciază fostul candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, precizând că deşi împotriva lui Băsescu au votat mai mulţi alegători decât l-au ales în 2009, ei nu reprezintă peste 50 la sută din electorat. Amânarea unei hotărâri privind validitatea rezultatului acestui referendum până pe 12 septembrie "aruncă ţara într-o perioadă prelungită de incertitudine politică", continuă senatorul român în New York Times.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mircea geoana,
opinii,
referendum
/actualitate/mircea-geoana-pentru-new-york-times-reintoarcerea-romaniei-de-pe-buza-prapastiei-9918470
9918470
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.