Ministrul Sănătăţii anunţă controale în centrele de vaccinare, să vadă dacă s-a sărit peste rând

Autor: Andreea Tobias Postat la 27 ianuarie 2021 48 afişări

Peste 1.300 de persoane care urmau să fie vaccinate în etapa a treia apar, în săptămâna 15 - 23 ianuarie, ca vaccinate, spune ministrul Sănătăţii. Vlad Voiculescu anunţă controale în centrele de vaccinare, dar şi sancţiuni: „România în acest moment nu poate fi un sat fără câini”.

Ministrul Sănătăţii anunţă controale în centrele de vaccinare, să vadă dacă s-a sărit peste rând

Vlad Voiculescu a spus, miercuri, că procesul vaccinării trebuie să fie transparentizat.

„Prima dată am descoperit că, între 15 şi 23 ianuarie, în registrul de vaccinări sunt 1.353 de persoane vaccinate marcate ca eligibile în etapa a treia. Ar putea fi erori de introducere a datelor sau cineva chiar a sărit peste rând. Ştim din presă că lucrul ăsta s-a mai întâmplat. Ştim că în momentul acesta avem mai puţine doze de vaccin decât am avea nevoie. Este esenţial ca autorităţile să nu rămână pasive la inechităţi”, a spus ministrul.

Trebuie protejaţi cei vulnerabili, astfel că se vor face echipe mixte care vor verifica cum stau lucrurile de fapt în centrele de vaccinare.

„E clar că România în acest moment nu poate fi un sat fără câini, ne trebuie sancţiuni. Am vorbit cu premierul despre introducerea unor sancţiuni. Trebuie verificat dacă strategia adoptată este respectată în centrele de vaccinare”, a adăugat Voiculescu, afirmând că în acest moment coordonatorii centrelor de vaccinare pot primi cercetare disciplinară.

„Imediat vom putea vorbi de sancţiuni adoptate de Guvern”, a spus ministrul Sănătăţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
voiculescu,
centre,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.