Ministrul Popescu îşi nuanţează declaraţiile, promite că nu vor fi debranşări

Autor: Dorin Oancea Postat la 12 ianuarie 2022 30 afişări

Ministrul Energiei Virgil Popescu şi-a nuanţat miercuri declaraţiile legate de neplata facturilor, precizând că a fost experienţa sa personală şi nu o recomandare şi a promis, după şedinţa de Guvern, modificări legislative care vor împiedica furnizorii să debranşeze consumatorii cu facturi greşite.

Ministrul Popescu îşi nuanţează declaraţiile, promite că nu vor fi debranşări

Ministrul a declarat într-o emisiune televizată că românii ar trebui să nu plătească facturile greşite la energie electrică, respectiv pe cele care nu respectă legea plafonării şi compensării. „Evident, dacă vine următoarea factură şi aceea nerefăcută, eu cred că până la urmă se poate merge la retragerea licenţei acelui furnizor care nu respectă legea, pentru că nu poţi să te joci cu nervii oamenilor, nu poţi să te joci cu oamenii”, a spus, marţi, Virgil Popescu. Declaraţia sa a stârnit reacţii, inclusin din partea preşedintelui PNL Florin Cîţu. „Haideţi să nu creem probleme, pentru că fără cadru legal, dacă nu plăteşti factura, vor fi penalităţi, iar după penalităţi ţi se taie curentul. Nu l-am auzit pe dl. Popescu (Virgil Popescu, ministrul Energiei - n.r.), dar dacă a spus aşa ceva, sper să vină să corecteze. Nu se poate să nu plăteşti factura. Aşa ceva nu se poate face”, a spus Florin Cîţu.

Miercuri, după şedinţa de Guvern,ministerul Energiei a precizat că declaraţia sa ţine de experienţa personală şi că nu a fost o recomandare pentru toţi consumatorii. Popescu spune că a fost de două ori în situaţia de a primi facturi greşite şi că într-un caz a fost nevoit să se adreseze ANPC, iar în al doilea caz a rezolvat cu compania furnizoare.

În context ministrul a anunţat modificări legislative care să oblige furnizorii să refacă facturile greşite, să nu aplice penalităţi şi care să împiedice debranşarea nu numai a consumatorilor vulnerabili, ci a tuturor consumatorilor care au primit facturi greşite.

Popescu a spus că măsurile, care ar urma să se aplice şi după 1 aprilie, spune că acestea au fost discutate în Guvern şi că vor fi analizate şi de coaliţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
popescu,
declaraţii,
facturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.