Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că declaraţiile sale referitoare la sporuri şi salarizarea bugetarilor i-au fost „răstălmăcite ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos”

Autor: Mediafax Postat la 18 februarie 2021 161 afişări

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că declaraţiile sale referitoare la sporuri şi salarizarea bugetarilor i-au fost „răstălmăcite ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susţine că declaraţiile sale referitoare la sporuri şi salarizarea bugetarilor i-au fost „răstălmăcite ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos”: „Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor”.

„Este greu de acceptat şi de înţeles că, după o poziţie clar explicată public în mai multe rânduri şi susţinută prin efortul zilnic al echipei ministerului de a face analiza sporurilor cu responsabilitate, unii ajung să îmi răstălmăcească declaraţiile într-un efort de trei ore, ca să-i facă pe oameni sa înţeleagă exact pe dos. Şi, culmea, victime ale dezinformării de acest tip sunt exact acei oameni care muncesc de dimineaţa până seara, oamenii pentru care vrem să răsplătim performanţa în sistemul public de salarizare”, scrie pe Facebook Raluca Turcan.

Ea afirmă că punctul său de vedere cu privire la sporurile acordate din sistemul public de salarizare este cât se poate de clar - sistemul sporurilor trebuie analizat „riguros, cu înţelepciune, nu heirupist, pentru că sunt şi sporuri justificate de condiţiile şi natura muncii, sunt sporuri în domenii importante, pentru categorii esenţiale de salariaţi”.

„Tot la fel de clar am spus că discuţia despre sporuri la Ministerul Muncii nu urmăreşte diminuarea veniturilor, mai ales ale celor care muncesc! Principiul sănătos de la care pleacă această analiză este ca salariile din sectorul public să fie reaşezate, iar sporurile să reprezinte o motivaţie pentru o anumită categorie de muncă, specializare sau realizare suplimentară!”, adaugă Turcan.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcan,
sporuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.