Ministrul muncii: "Economia Spaniei isi revine, ceea ce inseamna ca la un moment dat restrictiile de pe piata muncii vor fi ridicate"

Postat la 30 iulie 2011 46 afişări

Sebastian Lazaroiu, ministrul muncii, ii indeamna pe romani sa fie optimisti, pentru ca economia Spaniei isi revine, ceea ce inseamna ca "la un moment dat" restrictiile la accesul romanilor pe piata muncii de acolo vor fi ridicate.

"Ar trebui sa fim optimisti indiferent ce s-ar intampla, pentru ca economia Spaniei isi revine, ceea ce inseamna ca la un moment dat restrictiile vor fi analizate si probabil ridicate, cu mult inainte de 2014", a declarat Lazaroiu, intr-un interviu pentru agentia MEDIAFAX.

Proaspat intors din Spania, unde s-a dus ca sa clarifice anumite "aspecte tehnice" ale restrictiilor impuse lucratorilor romani, Lazaroiu a precizat ca pana la 5 august Comisia Europeana trebuie sa ia o decizie in privinta validarii deciziei Madridului de a restrictiona accesul romanilor pe piata spaniola a muncii. "Eu nu am fost de asta la Madrid, pentru ca nu poti sa anulezi un act al guvernului spaniol. S-a aplicat deja, de pe 22 iulie e in vigoare, poate fi invalidat de CE si atunci am zis sa luam realitatea asa cum e", a comentat ministrul.

Potrivit lui Lazaroiu, la ora actuala sunt in Spania in jur de 300.000 de romani care au un contract de munca, "dar evident ca a fost in scadere acest volum, din 2009 pana acum, pentru ca si romanii au fost afectati de criza din Spania".

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-muncii-economia-spaniei-isi-revine-ceea-ce-inseamna-ca-la-un-moment-dat-restrictiile-de-pe-piata-muncii-vor-fi-ridicate-8546351
8546351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.