Ministrul Energiei acuză o proastă pregătire în prealabil a fostului guvern pentru perioada de iarnă/ Victor Grigorescu: "Greaua moştenire" e doar o chestiune de discurs politic

Postat la 12 ianuarie 2017 132 afişări

Ministrul Energiei acuză o proastă pregătire în prealabil a fostului guvern pentru perioada de iarnă/ Victor Grigorescu: "Greaua moştenire" e doar o chestiune de discurs politic

Ministerul Energiei, Toma Petcu, a acuzat, în debutul şedinţei Executivului de joi, o proastă pregătire în prealabil a perioadei de iarnă de către fostul guvern, precizând că termocentralele au funcţionat la limita stocului de cărbune şi că a trimis Corpul de control să facă verificări.

"De la începutul avertizărilor meteorologice am convocat, împreună cu Ministerul Economiei, Comandamentul Energetic de Iarnă pentru gestionarea acestei perioade dificile. Dincolo de situaţia de urgenţă, am observat în acest timp o proastă pregătire în prealabil a perioadei de iarnă de către fostul Guvern.

În primul rând stocurile de cărbune la centralele termoelectrice şi aici m-aş referi la CEO Oltenia, unde avem la ora actuală 357 de mii de tone cu un consum zilnic pe vârf orar de 80.000 de tone, ne-ar asigura o durată de funcţionare doar pentru 4 zile. La Hunedoara avem la ora actuală în stocuri 30.000 de tone cu un consum de 6.100 de tone pe zi, asta înseamnă funcţionare de maxim 4 zile. La stocurile de gaz avem la ora actuală înmagazinat în depozitele Romgaz o cantitate de un miliard 450 de mii de metri cubi. Consumul mediu orar al României în această perioadă este estimat la 70 de milioane metri cubi, el fiind asigurat în felul următor: din producţia internă 28 de milioane metri cubi, depozite 26 milioane metri cubi, import 13 milioane metri cubi şi 3 milioane metri cubi vin în afara sistemului naţional de transport", a spus ministrul Petcu.

Ministrul Energiei a precizat că, în această perioadă, cantitatea de gaz din conduce s-a menţinut în limite normale, de 38 de milioane metri cubi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.