Ministrul Educaţiei nu mai vrea directori de şcoli numiţi politic

Postat la 28 mai 2013 50 afişări

Directorii şcolilor nu vor mai fi numiţi politic, aceste funcţii urmând să fie ocupate, gradual, prin organizarea de concursuri, a declarat, marţi, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, la o dezbatere organizată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Ministrul Educaţiei nu mai vrea directori de şcoli numiţi politic

 Ministrul Educaţiei a spus, la dezbaterea cu tema "Aplicarea Strategiei de guvernare în educaţie a USL - o şansă pentru salvarea şcolii româneşti!" că politizarea este, din punctul său de vedere, boala cea mai gravă a sistemului, înainte de finanţare.

"Ca ministru, o combat. În primele zile din luna ianuarie, vedeam că sunt schimbaţi directori de şcoli şi m-am întrebat de ce. Am cerut să-mi explice motivul educaţional pentru care sunt schimbaţi şi, din acel moment, nu s-au mai schimbat directori. Acest semnal trebuie trimis până la nivel de şcoală. Vom face concursuri pentru ocuparea posturilor de directori, dar nu cred că e fezabil să facem acest lucru până în noiembrie, pentru că, altfel, ne-am ocupa numai de de asta. Trebuie să facem acest lucru gradual, cred că într-un interval de un an, un an şi jumătate", a explicat ministrul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-educatiei-nu-mai-vrea-directori-de-scoli-numiti-politic-10907035
10907035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.