Ministrul Economiei: Sindicatele vor ca ordonanţa privind protecţia socială să cuprindă şi bugetarii

Postat la 06 martie 2013 13 afişări

Confederaţiile sindicatele importante consideră necesară prelungirea ordonanţei privind protecţia socială a persoanelor disponibilizate, însă doresc ca prevederile actului normativ să fie aplicate şi în cazul bugetarilor, nu doar în sectorul energetic, potrivit ministrului Varujan Vosganian.

Ministrul Economiei: Sindicatele vor ca ordonanţa privind protecţia socială să cuprindă şi bugetarii

 "Ei, în unanimitate, au subliniat necesitatea prelungirii acestui cadru legislativ. Noutatea este că ne-au rugat să renunţăm la anexa cu cele 16 companii, considerând că persoanele disponibilizate din sectorul bugetar trebuie să beneficieze de drepturi similare cu ale tuturor celorlalţi. Am luat act de acest lucru", a declarat miercuri ministrul Economiei, Varujan Vosganian.

Cu o săptămână în urmă, MEDIAFAX a anunţat că Guvernul va începe un program de concediere de angajaţi din 16 companii din sectorul energetic, în baza unor proiecte de restructurare şi reorganizare care vor fi aplicate în intervalul 2013-2018, salariaţii concediaţi urmând să beneficieze de plăţi compensatorii şi venit lunar de completare.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ministrul-economiei-sindicatele-vor-ca-ordonanta-privind-protectia-sociala-sa-cuprinda-si-bugetarii-10644721
10644721
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.