Ministrul Agriculturii: Vom limita cumpărarea de terenuri de către străini, din 2014

Postat la 15 octombrie 2012 10 afişări

Statul va lua unele măsuri, anul viitor, pentru a limita cumpărările de teren de către străini, după liberalizarea pieţei, la 1 ianuarie 2014, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. El a adăugat că Mininisterul Agriculturii va lua măsuri astfel încât în anul 2013 să preîntâmpine un fenomen "de care s-au speriat foarte mulţi".

"În momentul de faţă persoanele fizice străine nu au în proprietate teren în România. Piaţa funciară se va liberaliza de la 1 ianuarie 2014, conforma tratatului de aderare pe care îl avem şi care este semnat şi vis-a-vis de care nu putem face modificări", a spus ministrul.

Constantin a adăugat că în 2013 va fi pregătită o agenţie, cel mai probabil Agenţia Domeniilor Statului, pentru a fi "un fel jucător pe piaţa funciară" şi care să dea aviz persoanelor fizice străine interesate de achiziţia de terenuri în România, după modelul altor state membre.

Unele state membre, a spus ministrul, au impus o limită de suprafaţă la cumpărarea terenurilor de către persoanele fizice, iar alte state au condiţionat acest lucru de existenţa experienţei în domeniul agricol în statul respectiv.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ministru,
agricultura,
terenuri
/actualitate/ministrul-agriculturii-vom-limita-cumpararea-de-terenuri-de-catre-straini-din-2014-10221068
10221068
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.