Miniştrii Finanţelor din zona euro vor sprijini băncile afectate de criză

Postat la 05 octombrie 2011 10 afişări

Miniştrii Finanţelor din zona euro au convenit să sprijine băncile europene, la câteva ore după ce guvernele din Franţa şi Belgia au anunţat că vor salva grupul financiar Dexia, pe fondul temerilor tot mai acute privind criza din Grecia.

Dexia, creditor franco-belgian specializat în credite către primării şi autorităţi locale, a devenit marţi prima bancă din zona euro care a necesitat intervenţie guvernamentală pentru a evita falimentul în urma crizei datoriilor de stat din zona euro. "Toată lumea a fost de acord că principalul motiv de îngrijorare ar fi evenimentele îngrijorătoare de pe pieţele financiare, care ar putea escalada într-o criză bancară", a declarat ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, într-o conferinţă de presă susţinută la încheierea reuniunii de la Luxembourg a miniştrilor Finanţelor din zona euro. Probabilitatea tot mai ridicată a intrării Greciei în faliment în următoarele luni a alimentat temerile privind o criză bancară în Europa, care ar agrava condiţiile economice internaţionale şi ar afecta serios sistemul financiar global.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
zona euro,
finante,
banci,
criza
/actualitate/ministrii-finantelor-din-zona-euro-vor-sprijini-bancile-afectate-de-criza-8839602
8839602
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.