Miniştrii Finanţelor din zona euro şi-au dat avizul final pe al doilea acord pentru Grecia

Postat la 13 martie 2012 7 afişări

Miniştrii Finanţelor din zona euro şi-au dat luni seara avizul final pentru cel de-al doilea acord de asistenţă pentru Grecia şi şi-au îndreptat atenţia asupra Spaniei, cerând guvernului de la Madrid să-şi asume o ţintă mai ambiţioasă de deficit bugetar pentru acest an.

Grecia, epicentrul crizei datoriilor de stat din zona euro, a finalizat luni conversia obligaţiunilor deţinute de creditorii privaţi în titluri cu maturitate mai îndelungată, cu o valoare nominală cu peste 50% mai scăzută, datoria statului elen fiind astfel redusă cu mai mult de 100 miliarde euro. Încheierea schemei de restructurare parţială a datoriilor de stat ale Greciei a permis miniştrilor Finanţelor din zona euro să acorde aprobarea finală pentru cel de-al doilea program de asistenţă externă a statului elen, menit să ajute Atena să se finanţeze până în 2014. "După cum s-a convenit, zona euro şi FMI vor angaja finanţare suplimentară oficială de 130 miliarde euro pe perioada 2012-2014", a declarat într-o conferinţă Jean-Claude Juncker, preşedintele Eurogroup, forumul miniştrilor de Finanţe din zona euro.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
ministri,
finante,
zona euro,
semnare,
acord
/actualitate/ministrii-finantelor-din-zona-euro-si-au-dat-avizul-final-pe-al-doilea-acord-pentru-grecia-9395742
9395742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.