Miniştrii Finanţelor din zona euro ar putea amâna din nou semnarea acordului cu Grecia

Postat la 01 martie 2012 12 afişări

Miniştrii Finanţelor din zona euro vor amâna din nou semnarea celui de-al doilea acord de finanţare externă a Greciei, de 130 miliarde euro, până la finalizarea schemei de conversie a obligaţiunilor pentru reduerea datoriei statului elen, au declarat pentru Reuters surse oficiale europene.

Miniştrii Finanţelor din zona euro se întâlnesc joi după-amiază la Bruxelles, în paralel cu summit-ul liderilor UE, pentru o nouă evaluare a situaţiei bugetare a Greciei, după ce guvernul elen a implementat toate măsurile semnificative de austeritate stabilite ca precondiţii pentru obţinerea noului acord de "bailout". Parlamentul elen a aprobat miercuri seara reducerea cheltuielilor din sistemul sanitar, ultima dintre cele peste 30 de precondiţii impuse de guvernele zonei euro înainte de aprobarea unui nou pachet de împrumuturi. Miniştrii reuniţi la Bruxelles pentru evaluarea măsurilor implementate de Grecia nu sunt însă pregătiţi să semneze acordul şi vor amâna decizia până la finalizarea schemei de restructurare a datoriilor Greciei către creditorii privaţi, au afirmat sursele citate.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
ministri,
finante,
zona euro,
semnare,
acord
/actualitate/ministrii-finantelor-din-zona-euro-ar-putea-amana-din-nou-semnarea-acordului-cu-grecia-9359923
9359923
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.