Miniştrii de Finanţe din zona euro par pregătiţi să aprobe luni ajutorul pentru Grecia

Postat la 20 februarie 2012 12 afişări

Miniştrii de Finanţe din zona euro par pregătiţi să aprobe luni al doilea pachet de ajutor extern pentru Grecia, de circa 130 de miliarde de euro, însă ultimele detalii se află încă în lucru, a declarat, duminică, ministrul austriac de Finanţe, Maria Fekter.

Întrebat într-un interviu TV dacă se va ajunge la o înţelegere luni şi Grecia va rămâne în zona euro, ministrul a spus: "În acest moment se pare că lucrurile se îndreaptă exact în această direcţie". "Nu cred că există o majoritate care să vrea altă cale, pentru că o altă evoluţie este foarte dificilă şi costă mulţi bani", a adăugat Fekter. Guvernul elen a aprobat sâmbătă un ultim set de măsuri de austeritate cerute de UE şi FMI drept condiţie pentru un pachet de ajutor extern de 130 de miliarde de euro, crescând astfel şansele pentru un acord prin care să evite un faliment dezordonat.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
economii,
ue,
faliment,
zona euro
/actualitate/ministrii-de-finante-din-zona-euro-par-pregatiti-sa-aprobe-luni-ajutorul-pentru-grecia-9249351
9249351
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.