Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat parţial programul de salvare a Greciei

Postat la 02 martie 2012 8 afişări

Miniştrii de Finanţe din zona euro au aprobat parţial al doilea program de salvare a Greciei de 130 miliarde euro, respectiv 58 miliarde euro pentru restructurarea datoriilor către creditori privaţi şi recapitalizarea băncilor elene, la care se adaugă 35 miliarde euro ca sursă temporară de finanţare

Astfel, s-a revenit, joi, la un plan anterior de împărţire în două a programului de susţinere financiară, urmând ca fondurile destinate direct Guvernului de la Atena să fie aprobate ulterior, în funcţie de succesul restructurării datoriilor către creditorii privaţi, relatează Financial Times. Miniştrii au aprobat 35,5 miliarde de euro pentru restructurarea datoriilor către creditorii privaţi, în operaţiunea de schimb de obligaţiuni de 200 de miliarde de euro, precum şi alte 23 de miliarde de euro pentru recapit alizarea băncilor elene. Restul de 71,5 miliarde de euro, din totalul programului de 130 miliarde euro, nu are încă acordul final al miniştrilor.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
grecia,
finante,
zona euro,
salvare,
program
/actualitate/ministrii-de-finante-din-zona-euro-au-aprobat-partial-programul-de-salvare-a-greciei-9361233
9361233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.