Ministerul Educaţiei a anunţat ce se întâmplă cu Clubul Copiilor Cireşarii din Capitală

Autor: Laura Buciu Postat la 24 august 2021 68 afişări

Ministerul Educaţiei a anunţat ce se întâmplă cu Clubul Copiilor Cireşarii din Capitală

Clubul Copiilor Cireşarii, cu o suprafaţă de 31.000 de metri pătraţi în centrul Bucureştiului, este şi va rămâne al copiilor, a transmis, luni seara, Ministerul Educaţiei, care a anunţat cum va fi transformat spaţiul pentru a adus în secolul XXI.

Ministerul Educaţiei a transmis, luni seara, într-un comunicat de presă, că are o deschidere totală către comunitate şi către locuitorii Sectorului 1 în privinţa Clubului Copiilor Cireşarii.

În urma discuţiilor de luni dintre ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu şi reprezentanţi ai echipei de conducere din Ministerul Educaţiei (secretarii de stat Maria Manea, Gigel Paraschiv şi Radu Szekely) cu primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, inspectorul şcolar general al Municipiului Bucureşti, Mihaela Ştefan şi conducerea Clubului Copiilor Sector 1 - Cireşarii, s-a decis elaborarea unui proiect de acord de parteneriat prin care va fi reglementată colaborarea cu Primăria Sectorului 1 pentru modernizarea bazei şi „aducerea în secolul XXI”, păstrând obiectul principal de activitate (activităţi extraşcolare) şi adăugând o componentă recreativă pentru comunitatea locală/locuitorii Sectorului 1.

„Obiectivele se vor realiza prin susţinere comună, financiară şi logistică - Ministerul Educaţiei şi Primăria Sectorului 1”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Potrivit documentului citat, Ministerul Educaţiei va iniţia în cel mai scurt timp un proiect prin care se va realiza, pentru început, igienizarea capitală a spaţiului în suprafaţă de peste 31.000 mp, prin toaletarea arborilor şi îndepărtarea deşeurilor vegetale şi de altă natură. Proiectul se va derula cu respectarea tuturor reglementarilor în vigoare, beneficiind şi de aportul specialiştilor în domeniu.

În plus, Ministerul Educaţiei va asigura finanţarea, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI SA), pentru realizarea unui teren multifuncţional pentru handbal, baschet, volei şi tenis, clădire pentru vestiare, alei pietonale, spaţii verzi.

De asemenea, Ministerul Educaţiei va iniţia parteneriate cu mediul universitar specializat, pentru organizarea unui concurs de proiecte de amenajare peisagistică a spaţiului.

Ministerul Educaţiei, prin ISMB, va aloca şi finanţa un număr de posturi adecvat importanţei Clubului Copiilor Cireşarii. şi va demara şi susţine programe de voluntariat pentru amenajarea spaţiului.

În cadrul Clubului Copiilor se desfăşoară activităţi instructiv-educative, prin care se aprofundează şi se diversifică cunoştinţe, se formează, se dezvoltă şi se exersează competenţe potrivit vocaţiei şi opţiunii copiilor şi se valorifică timpul liber al copiilor prin implicarea lor în proiecte educative. Deşi baza materială este departe de ceea ce ar trebui să fie, la activităţile Clubului Copiilor Sector 1, în anul şcolar 2020 - 2021, sunt înscrişi aproximativ 2.000 de copii (18 cercuri).

Clubul Copiilor Sector 1 - Baza sportivă Cireşarii a fost deschis în 1947. 30 de ani mai târziu complexul a trecut în administrarea Ministerului Educaţiei. În prezent, baza sportivă se află într-o stare avansată de degradare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cireşarii,
educaţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.