Militarii NATO se vor retrage din Afganistan in 2014

Postat la 18 iulie 2010 12 afişări

Coalitia militara din Afganistan va conveni, in cadrul unei conferinte ce va avea loc saptamana viitoare la Kabul, sa transfere fortelor afgane controlul privind securitatea tarii in 2014, potrivit unui document secret citat de The Independent on Sunday.

Potrivit documentului obtinut de cotidianul britanic, presedintele afgan, Hamid Karzai, va anunta un calendar pentru o "tranzitie etapizata si bazata pe conditii", ce va incepe in acest an, la Conferinta Internationala pe tema Afganistanului care va avea loc marti la Kabul.

La aceasta reuniune vor participa secretarul american de Stat, Hillary Clinton, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, ministrul britanic de Externe, William Hague, si ministri de Externe din alte 70 de tari. Documentul a fost trimis diplomatilor sambata de reprezentantul special al ONU in Afganistan, Staffan de Mistura.

"Comunitatea internationala isi exprima sprijinul fata de obiectivul presedintelui Afganistaului ca Fortele de securitate nationale afgane (ANSF) sa conduca operatiunile militare in toate provinciile pana la sfarsitul lui 2014", arata documentul.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
militari,
trupe,
NATO,
Afganistan
/actualitate/militarii-nato-se-vor-retrage-din-afganistan-in-2014-6599017
6599017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.