Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson compromise după ce au fost contaminate de ingrediente destinate vaccinului AstraZeneca, la o fabrică din SUA

Postat la 01 aprilie 2021 164 afişări

Milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson compromise după ce au fost contaminate de ingrediente destinate vaccinului AstraZeneca, la o fabrică din SUA

Vaccinul Johnson & Johnson a fost contaminat de ingrediente provenite din vaccinul altei companii la o fabrică din Baltimore, au confirmat miercuri oficialii federali din SUA.

Ca efect, un lot de vaccin, reprezentând milioane de doze, a fost compromis. Cu toate acestea, Johnson & Johnson a precizat că va onora livrarea celor 20 de milioane de doze pe care le-a promis guvernului SUA până miercuri, precum şi alte 24 de milioane de doze până la sfârşitul lunii aprilie.

Lucrătorii de la o fabrică din Baltimore, care producea două vaccinuri împotriva coronavirusului, au confundat accidental ingredientele în urmă cu câteva săptămâni, contaminând până la 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, relatează Washington Post.

Fabrica este condusă de Emergent BioSolutions, un partener de producţie atât pentru Johnson & Johnson, cât şi pentru AstraZeneca, compania britanică-suedeză al cărei vaccin nu a fost încă autorizat pentru utilizare în Statele Unite.

Niciun vaccin contaminat nu a ieşit de pe poarta fabricii, potrivit oficialilor americani. Problema a fost sesizată când vaccinul era încă în stare brută, nefiind pus în flacoane.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
fabrica,
sua

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.