Miliardarii romani fata in fata cu oferta Petrom.

Postat la 24 iunie 2011 23 afişări

In Romania exista cel putin 100 de miliardari care ar putea cumpara actiuni in oferta prin care statul isi propune sa vanda 9,84% din Petrom. ZF a incercat sa afle daca sunt sau nu interesati sa devina actionari la cea mai mare companie din Romania.

Cei mai bogati romani, Dinu Patriciu, Ioan Niculae, Ion Tiriac, Gabriel Popoviciu sau Dan Adamescu, ar putea mobiliza usor cate 50 de milioane de euro, bani cu care ar cumpara fiecare 1% din Petrom, la pretul actual de pe Bursa.

Lor li s-ar putea alatura alti investitori puternici, precum fratii Cristescu, Ovidiu Tender sau Gabriel Comanescu, unii dintre cei mai puternici industriasi locali, Dorinel Umbrarescu si Nelu Iordache, doi dintre cei mai puternici constructori din Romania, sau "retailerii" Dragos Paval (Dedeman) si Cezar Rapotan (Arabesque). Ei si alti cativa ar putea acoperi cel putin jumatate din oferta de actiuni de la Petrom, cea mai mare din istoria bursei de la Bucuresti, si s-ar asigura ca romanii vor mai avea un cuvant de spus in adunarea generala a actionarilor sau ca macar vor beneficia in final de cresterea preturilor carburantilor, care le afecteaza afacerile.

Companiile romanesti din constructii, transporturi, dar si din industria alimentara sau retail au suferit cel mai mult in ultimii ani din cauza cresterii preturilor carburantilor.

Oamenii de afaceri locali au reclamat in numeroase randuri faptul ca statul le-a cedat prea usor com¬paniile importante din economie investitorilor straini, in timp ce capitalul romanesc a fost ocolit in marile privatizari.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliardari,
Petrom,
oferta
/actualitate/miliardarii-romani-fata-in-fata-cu-oferta-petrom-8381763
8381763
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.