Cine este miliardarul european care l-a întrecut la avere pe investitorul veteran Warren Buffett

Postat la 11 aprilie 2019 291 afişări

Cine este miliardarul european care l-a întrecut la avere pe investitorul veteran Warren Buffett

Bernard Arnault, cel mai bogat om din Europa, trece printr-o perioadă favorabilă în contextul în care acţiunile LVMH s-au tranzacţionat la maxime istorice, pe fondul unor vânzări peste aşteptări în cadrul businessului Louis Vuitton, potrivit Bloomberg.

Averea francezului a crescut cu peste 19 miliarde de dolari în 2019 şi a ajuns la 87,7 miliarde dolari, întrecându-l pe investitorul veteran Warren Buffett.

Astfel acţiunile LVMH se tranzacţionau joi la ora 16.00 la 344 euro per acţiune, în creştere cu 4,4% de la începutul şedinţei, înregistrând o capitalizare de piaţă de 173,9 mld. dolari. Acesta este cel mai înalt nivel la care s-au tranzacţionat acţiunile grupului de lux din octombrie 1989 până în prezent.

Bernard Arnault este preşedintele grupului LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, cel mai mare producător de bunuri de lux din llme. El controlează aproape jumătate din LVMH, care a aut venituri de 46,8 miliarde euro în 2018.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.