Microsoft urcă dividendul cu 25%, cea mai mare creştere în opt ani

Postat la 21 septembrie 2011 10 afişări

Microsoft a majorat dividendul cu 25%, cea mai mare creştere din ultimii opt ani, însă avansul ar putea fi insuficient pentru a satisface pretenţiile unor investitori, care vor ca gigantul software să folosească lichidităţile acumulate pentru a "răsplăti" acţionarii, potrivit Financial Times.

Cel mai mare dezvoltator de software din lume a anunţat că dividendul va creşte cu 4 cenţi pe trimstru, la 20 de cenţi pe acţiune.

Anul trecut, Microsoft a urcat dividendul cu 23%, iar în 2009 cu 18%.

La 2,97% din preţul unei acţiuni, Microsoft are unul dintre cele mai ridicate dividende în rândul marilor grupuri din IT, care în mod tradiţional nu se rezumă doar la dividende pentru a recompensa acţionarii.

Investitorii au început însă să se concentreze tot mai mult pe dividende în cazul Microsoft, deoarece acţiunile companiei sunt în stagnare de mai mult de zece ani, în pofida creşterii constante a veniturilor şi profitului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microsoft,
software,
/actualitate/microsoft-urca-dividendul-cu-25-cea-mai-mare-crestere-in-opt-ani-8781471
8781471
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.