Microsoft a prezentat o versiune a noului sistem de operare Windows

Postat la 02 iunie 2011 16 afişări

Microsoft a prezentat joi, in Statele Unite si Taiwan, o versiune a urmatorului sistem de operare pregatit de companie, cu numele de cod Windows 8, iar unii producatori de PC-uri se plang deja de restrictiile impuse de companie pe gradul de implicare a tertilor in dezvoltarea produsului.

Microsoft, cel mai mare dezvoltator de software din lume, ar trebui sa lanseze noul sistem pe piata in urmatoarele 18 luni. Principalele noutati aduse de urmatorul Windows sunt accentul pus pe functiile touchscreen si optimizarea pentru computere tableta, Microsoft incercand sa prinda din urma Apple pe aceasta piata aflata intr-o expansiune exploziva.

Gigantul software a indicat insa producatorilor de chip-uri care vor sa foloseasca Windows 8 pentru tablete ca trebuie sa lucreze cu un singur producator de PC-uri, pentru a accelera procesul de distributie, potrivit informatiilor publicate de Bloomberg si Dow Jones. Unii producatori de PC-uri s-au plans ca ar putea "ramane pe dinafara" pe piata tabletelor cu noul sistem de operare Microsoft.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Microsoft,
Windows,
sistem de operare
/actualitate/microsoft-a-prezentat-o-versiune-a-noului-sistem-de-operare-windows-8308328
8308328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.