Micile vise de mărire ale clasei politice

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 04 noiembrie 2012 18 afişări

Ideea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu concomitent cu alegerile din decembrie, lansată de acelaşi Dan Voiculescu, n-a găsit ecou printre fruntaşii USL, cu excepţia lui Crin Antonescu, care a explicat însă că Băsescu ar putea fi suspendat numai dacă refuză numirea premierului propus de formaţiunea care câştigă peste jumătate din mandatele în viitorul Parlament (adică USL, lider în sondaje şi al cărei candidat de prim-ministru rămâne Victor Ponta).

Fumigena lui Voiculescu, cu rolul de a descuraja un nou plan prezidenţial de a forma o nouă majoritate post-electorală în jurul PDL, le-a dat ocazia unora dintre liderii USL (Călin Popescu-Tăriceanu, Ioan Rus) să-şi afirme frustrările faţă de actuala conducere a uniunii (Tăriceanu, principalul vânător al şefiei PNL în locul lui Crin Antonescu, a spus chiar că "unii ar trebui să se vindece de obsesia suspendării", făcând evident aluzie şi la Antonescu). De partea cealaltă, fumigena lui Voiculescu a dat prilejul unora dintre liderii opoziţiei (Sulfina Barbu) să dezvăluie că speră încă nu doar la spargerea USL înainte sau după alegeri (ceea ce, având în vedere caii mari pe care se află candidaţii uniunii, are probabilitate zero), ci chiar la desemnarea de către preşedintele Băsescu a unui premier din partea ARD.

Numai că ARD nu face nimic ca să merite puterea: proiect de guvernare nu are, nici măcar unul de formă; a repus pe liste 23 dintre cei 36 de candidaţi respinşi de comisia de etică formată de Monica Macovei, ba chiar cu indignare că Macovei şi-a permis să le refuze candidatura pe motive de integritate morală; şi-a trimis candidaţii "grei" din Bucureşti exclusiv în colegiile uşoare (Arad, Neamţ), iar în rest a desemnat doar candidaţi care nu pun deloc probleme celor de la USL, lăsând impresia unui non-combat extrem de dezagreabil pentru electoratul dreptei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/micile-vise-de-marire-ale-clasei-politice-10274802
10274802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.