Michelin închide două fabrici, în Franţa şi Algeria, din cauza recesiunii prelungite din Europa

Postat la 11 iunie 2013 55 afişări

Michelin închide o fabrică de anvelope pentru autocamioane din Franţa şi una din Algeria, înregistrând costuri de restructurare de 135 milioane de euro, din cauza recesiunii prelungite din Europa, care a redus cererea din industria auto.

Michelin închide două fabrici, în Franţa şi Algeria, din cauza recesiunii prelungite din Europa

 Fabrica din Franţa, de la Joué-lès-Tours (sud-vest de Paris), are 930 de angajaţi, dintre care 200 vor continua să lucreze la produse semi-finite, potrivit companei, transmite Wall Street Journal.

Dintre cei 730 afectaţi de măsurile de restructurare, 250 vor primi oferte de pensionare anticipată, iar 480 vor primi locuri de muncă la alte divizii Michelin. Cei care refuză vor avea la dispoziţie programe de training pentru a găsi alte locuri de muncă.

Michelin va concentra toată producţia de anvelope auto din Franţa la o singură fabrică.

Cererea pentru anvelope auto din Europa a scăzut cu 25% din 2007, iar fabricile Michelin din regiune operează la 60% din capacitate, a precizat compania.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/michelin-inchide-doua-fabrici-in-franta-si-algeria-din-cauza-recesiunii-prelungite-din-europa-10954771
10954771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.