METROREX, acuzaţii grave aduse de către ministrul Drulă, despre afacerile şi privilegiile sindicatului

Postat la 08 februarie 2021 82 afişări

METROREX, acuzaţii grave aduse de către ministrul Drulă, despre afacerile şi privilegiile sindicatului

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a făcut noi acuzaţii grave la adresa liderilor de sindicat de la Metrorex. El vorbeşte despre „famigliile” de la sindicat despre care spune că au afaceri cu compania la care lucrează.

Ministrul Cătălin Drulă susţine că sindicaliştii de la Metrorex au afaceri cu compania la care lucrează şi anunţă că va lua măsuri după finalizarea anchetei Corpului de Control.

„În mandatul Corpului de Control, este trecută în mod explicit şi verificarea contractelor dintre Metrorex şi firma Sindomet Servcom SRL. Firma este deţinută în proporţie de 100% de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui preşedinte este domnul Ion Rădoi.

Sindomet Servcom SRL a avut două contracte cu Metrorex: unul pentru spaţiile comerciale (expirat în 2018) prin care firma încasa 75% şi Metrorex doar 25% din valorificarea acestora. Şi un contract pentru spaţiile de publicitate (expirat din 2019), din care Sindomet încasa 53%, iar Metrorex doar 47% (...) Pentru context, firma Sindomet Servcom SRL a avut, în 2019, o cifră de afaceri de 7.981.344 lei şi un profit de 6.197.855 lei, conform datelor publice disponibile”, a povestit Cătălin Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor mai spune că firma sindicaliştilor deţine un complex turistic la Buşteni, care oferă reducere de 99% pentru angajaţii Metrorex. Reducerea este suportată de compania Metrorex, precizează ministrul.

Totodată, Cătălin Drulă dezvăluie faptul că salariile angajaţilor Metrorex au crescut în urma unor discuţii între sindicalişti.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
metrorex,
sindicate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.