METEO. Prognoza vremii pentru următoarea săptămână

Postat la 03 noiembrie 2012 37 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 12 noiembrie.

BANAT

Mediile temperaturilor maxime diurne vor creşte până spre 19 grade, după care, până la 5 noiembrie, regimul termic se va menţine relativ constant. În intervalul 5-9 noiembrie va avea loc o scădere treptată a temperaturilor care se vor apropia de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, pentru ca ulterior, până la sfârşitul perioadei de prognoză, să crească uşor. Pe tot parcursul intervalului de prognoză vor fi precipitaţii la nivel local, exceptând ziua de 3 noiembrie, când probabilitatea de ploaie scade semnificativ.

CRIŞANA

Temperatura aerului se menţine între 2 şi 5 noiembrie la valori mai ridicate comparativ cu normele climatologice ale perioadei, atingând, în medie, maxime diurne de aproximativ 16-17 grade şi minime nocturne de circa 7-8 grade. Apoi va avea loc un proces de răcire treptată, care va aduce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale în jurul datei de 9 noiembrie, după care temperaturile vor începe din nou să crească. Vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, dar ploile vor fi, în general, slabe cantitativ şi se vor semnala local.

TRANSILVANIA

Vremea se menţine caldă până la 5 noiembrie, cu medii ale temperaturilor maxime situate în jurul valorii de 15 grade. În intervalul 5-9 noiembrie un nou proces de răcire va determina valori termice comparabile cu mediile multianuale ale perioadei respective, pentru ca în ultimele zile ale prognozei vremea să se încălzească uşor, din nou. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare după 5 noiembrie, dar cantităţile de apă nu vor fi însemnate.

MARAMUREŞ

Valorile termice vor fi în creştere treptată în primele zile ale intervalului de prognoză, cu medii ale maximelor de 16 grade, iar minimele nu vor coborî, în medie, sub 7-8 grade. Între 5 şi 9 noiembrie vremea se va răci, iar valorile termice se vor apropia de cele normale climatologic, pentru ca în ultimele zile ale prognozei să crească din nou. Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala precipitaţii temporare.

MOLDOVA

Regimul termic diurn se va menţine relativ ridicat până pe 5 noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de aproximativ 17-18 grade. Ulterior va avea loc un proces de răcire, iar în intervalul 8-12 noiembrie temperaturile se vor menţine apropiate de mediile multianuale ale primei decade din noiembrie, cu maxime de 10-11 grade şi minime de 2-4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare după 5 noiembrie.

DOBROGEA

Vremea se menţine caldă pentru început de noiembrie în intervalul 1-6 noiembrie. După această dată, un nou proces de răcire uşoară, de la o zi la alta, va determina revenirea temperaturilor medii la valori apropiate de cele normale pentru sfârşitul primei decade a lunii noiembrie, iar în ultimele două zile ale perioadei de prognoză temperatura va începe să crească din nou. Probablilitatea de precipitaţii va creşte după 5 noiembrie, dar ploile vor fi puţine şi slabe cantitativ.

MUNTENIA

Temperatura aerului creşte iniţial, cu medii ale maximelor de 19-20 de grade şi minime de aproximativ 10 grade. O nouă răcire se va produce în intervalul 6-10 noiembrie, când regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru prima decadă a lunii noiembrie, pentru ca ultimele două zile ale perioadei de prognoză să marcheze începutul unui nou proces de încălzire uşoară. Vor fi ploi după data de 5 noiembrie, dar pe arii mai restrânse.

OLTENIA

Vremea devine caldă între 2 şi 5 noiembrie, când maximele diurne vor atinge, în medie, 19 grade. Între 6 şi 10 noiembrie va avea loc un proces de răcire, iar temperatura aerului va ajunge la valori comparabile cu normele climatologice ale perioadei, cu maxime de aproximativ 10 grade şi minime de 3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor pe arii mai extinse va creşte după 5 noiembrie.

LA MUNTE

Mediile maximelor diurne cresc spre 9-10 grade în perioada 2-5 noiembrie. Din 6 noiembrie temperaturile vor scădea treptat, apropiindu-se de mediile multianuale în jurul datei de 10 noiembrie, după care regimul termic va avea o tendinţă de uşoară creştere. În intervalul de prognoză vor predomina ploile, cu o probabilitate mai mare de apariţie în perioada 5-12 noiembrie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
meteo,
vremea,
ploi,
noiembrie,
prognoza,
ANM,
racire,
soare,
toamna,
munte,
frig
/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-urmatoarea-saptamana-10274087
10274087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.