METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la 22 septembrie

Postat la 14 septembrie 2013 209 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza privind valorile termice şi precipitaţiile în toate regiunile ţării pînă la 22 septembrie.

METEO. Prognoza vremii pentru toate regiunile ţării până la 22 septembrie

BANAT

Pe parcursul intervalului de prognoză va avea loc o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 22-23 de grade. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în intervalul 14-18 septembrie, cu 9-11 grade în medie, apoi posibil valori mai ridicate. Ploi mai frecvente, însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalul 16-18 septembrie.

CRIŞANA

Temperaturile maxime vor creşte până la medii de 21-22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. După data de 14 septembrie până spre sfârşitul intervalului de referinţă, nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase, cu valori în medie de 9-11 grade. Ploi mai frecvente, posibil însoţite de descărcări electrice vor fi în intervalul 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile sunt prognozate ploi puţine şi în general slabe.

TRANSILVANIA

Pe parcursul intervalului de prognoză va avea loc o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20 de grade, ceea ce înseamnă un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se vor menţine relativ răcoroase după data de 14 septembrie, cu o medie de 8-9 grade. Ploi pe spaţii mai extinse, posibil însoţite de fenomene electrice se vor semnala în perioada 16-18 septembrie.

MARAMUREŞ

Pe parcursul intervalului de prognoză va avea loc o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 19-20 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal. Nopţile şi dimineţile se menţin relativ răcoroase în special în perioada 14-18 septembrie, cu medii de 8-9 grade. Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în perioada 16-18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

MOLDOVA

Pe parcursul intervalului de prognoză va avea loc o uşoară creştere a temperaturilor maxime până la medii de 20-22 de grade, reprezentând un regim apropiat de cel normal, doar în nord fiind ceva mai răcoare. Nopţile şi dimineţile vor fi relativ răcoroase în perioada 14-16 septembrie, cu medii de 10-11 grade, apoi temperaturile vor fi în creştere uşoară. Ploile vor ocupa suprafeţe mai extinse în zilele de 17 şi 18 septembrie. Pentru celelalte zile ale intervalului se aşteaptă ploi slabe, cu caracter izolat.

DOBROGEA

Regimul termic va marca o scădere, care va determina înregistrarea unor valori în jurul mediilor multianuale, respectiv 22-23 de grade. Minimele nocturne se vor situa iniţial în jurul a 15-16 grade, urmând să scadă pe parcursul intervalului. Probabilitatea de averse şi fenomene electrice va creşte în jurul datei de 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului condiţiile de ploaie fiind foarte reduse.

MUNTENIA

Temperaturile vor marca o scădere, apropiindu-se de mediile multianuale, respectiv 22-24 de grade. Aceeaşi distribuţie raportată la valorile climatologic normale se constată şi în cazul minimelor nocturne, care de la valori iniţiale de 13 şi 15 grade vor scădea după data de 14 septembrie. Averse cu caracter local şi descărcări electrice vor fi în jurul datei de 17 septembrie, pentru celelalte zile ale intervalului probabilitatea de ploaie fiind redusă.

OLTENIA

Regimul termic diurn se va situa în jurul valorilor climatologic normale, respectiv 22-24 de grade. Minimele nocturne vor scădea după 14 septembrie, de la valori iniţiale de la 13-15 grade. Ploi mai frecvente, moderate cantitativ se vor semnala în jurul datei de 17 septembrie. În restul intervalului sunt de aşteptat doar ploi slabe, izolate.

LA MUNTE

Intervalul de prognoză va fi marcat de o scădere a temperaturilor, care se vor menţine relativ constante şi normale climatologic, până la sfârşitul perioadei (ziua în medie 11-13 grade, noaptea 4-6 grade). În privinţa precipitaţiilor se anticipează ploi slabe, pe areale restrânse.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/meteo-prognoza-vremii-pentru-toate-regiunile-tarii-pana-la-22-septembrie-11332254
11332254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.